3D printing och skor

Med 3D printers kan man skriva ut 3dimensionella objekt vilket kan innebära nya möjligheter inom skobranschen även om tekniken är i sin linda.

Priset på maskinerna börja komma ner i pris och priset kommer bli ännu lägre och kvalitén bättre eftersom många vill använda tekniken. Nya 3D printers är mer sofistikerade och innehåller fräs-och skrivhuvuden som kan klippa och etsa plast, hårt trä och vissa lättmetaller. Man skapar tunna lager över varandra och skapar på det sättet en 3dimensionellt objekt.

3D printing och skor
Bild från Thingiverse.com

Det har börjat dyka upp sajter där du kan ladda ner dina 3d bilder och gissningsvis kommer det finnas sajter som vänder sig till den som vill skriva ut sina skor. Om du själv har en 3D skanner kan du tanka hem dina egna högklackade skor via My Mini Factory. Mini Factory är en sajt som har modeller för 3D scanning och sajten thingiverse.com som är specialiserad på 3D objekt har börjat få upp mängder av skor och skoprodukter.

Men det är inte bara enklare modeller som kan användas med 3D printers. På Paris Fashion Week använde designern Iris van Herpen 3d tekniken för catwalken bla för skor. Vad som på sikt också är lockande med 3D-printade skor är att man kan 3D-skanna sina egna fötter och få perfekt anpassade skor.

Intressanta 3D printer företag

  • iMakr
  • Econolyst

köpaskor
daniel_e_larsson@yahoo.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *